Leif Solberg til minne

April 05, 2022  •  Leave a Comment

Det var med stor sorg vi mottok beskjed om Leif Solbergs bortgang. Leif Solberg var æresmedlem i Nøtterøy Musikkorps og en markant person i musikklivet på øyene. I tillegg til å spille i Nøtterøy Musikkorps og Færder Musikkorps var han også med i en rekke andre korps. Da han selv fikk barn i Teie skolekorps var han aktiv der også. Han startet foreldreorkesteret som hadde øvelse mens ungdommen spilte. Skalkelaget hadde få musikanter og Leif tok med seg musikantene fra foreldreorkesteret inn i Skalkelaget. I dag heter de Færder Musikkorps og har 40 års jubileum i år. I en periode var han også deres dirigent.

Leif jobbet på Jarlsø frem til han begynte som vaktmester på Teigar ungdomsskole (i dag Teie barneskole). På øvelsene var han alltid den første som låste opp, og den siste som låste igjen. Han var veldig opptatt av at det skulle være ryddig og pent etter oss når vi var ferdig med øvelsen. Hvis vi trengte å komme inn på skolen utenom øvelsene, var det aldri noe problem. Leif åpnet opp for oss.

Leif var et varmt menneske og hadde alltid tid til andre. Når det kom nye medlemmer inn i korpset, ble de tatt i mot med åpne armer av Leif. Han var rett og slett en bauta i Nøtterøy Musikkorps, og som en «far» for oss ungdommen enten det var på øvelsen eller på tur. Han passet på oss, og fikk oss alltid til å føle oss velkommen.

I 1988 var Leif den første i Nøtterøy Musikkorps som fikk Norges Musikkorps Forbund sin fortjenestemedalje.

Leif Solberg begynte i Nøtterøy Musikkorps 01.01.1948 og ble æresmedlem av Nøtterøy Musikkorps i 2010. Selv om han ikke var aktiv de siste årene, var han på øvelsene i Nøtterøy Musikkorps med tubaen sin helt fram til og med 2016, men fortsatte å spille i Færder Musikkorps . Det ble med andre ord hele 72 års medlemsskap i Nøtterøy Musikkorps. De siste årene, da han ble dårlig til beins, spilte Leif i barnetoget med Mamas og Papas på 17. mai fraktet rundt i en golfbil.

Leif Solberg ble minnet med 1 minutts stillhet på Nøtterøy Musikkorps sin øvelse den 23.03.2022.

Våre tanker går til Mia og den nærmeste familie.

Vi lyser fred over hans minne og takker for hans innsats for musikklivet på øyene.

For Nøtterøy Musikkorps og Færder Musikkorps

Anne Hekland og Christine H. Eikeset

leifLeif Solberg
 


Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January February March April May June July August September October (1) November (2) December
January (1) February (1) March (1) April May (1) June July August September October (1) November (1) December
January (1) February March April May June July August (1) September (1) October November (1) December
January February (1) March (1) April May (1) June July (1) August September October November December (1)
January February (1) March April May (1) June July August September October November (1) December
January February (1) March April May June July August (1) September (1) October November December (1)
January February March April May June July August September (1) October November December
January (1) February March April (2) May (1) June July August September October November December (1)
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December